Online zoznamky - svet mužov a žien vo virtuálnom svete zoznamovania



V tejto sekcii nájdete články o tom, ako za zoznámiť cez zoznamku. Zoznamka je slangový výraz pre zoznamovaciu inzerciu, zoznamovaciu agentúru, kanceláriu, ktorých produktom býva spravidla zoznamovací inzerát v tlači alebo na inom verejne prístupnom mieste. V ďalšom texte budem predpokladať, že hovoríme o zoznamovacích inzerátoch na internete. Sú operatívne, sú zadarmo a číta ich veľa ľudí. Tipy, ktorétu nájdete sú podložené viacročnou autentickou skúsenosťou. Nielen mne sa zoznamka osvedčila. Poznám viacero ľudí, ktorí tiež využili zoznamovacie inzeráty a našli si dlhoročné a príjemné partnerské vzťahy. Odporúčania, ktoré tu nájdete sú zamerané prednostne na hľadanie trvalých partnerských vzťahov. Nie na flirt. Nie som proti flirtom. Ale osamelý človek si nimi väčšinou príliš nepolepší. Preto som sa sústredil skôr na to, ako budovať dlhodobejšie vzťahy. Možno začnú práve flirtom – ktohovie?

Prekonajte svoj strach. Práve on často stojí ako jediná prekážka medzi vašou samotou a niekým, s kým by ste sa dobre cítili.
Je zoznamovací inzerát vždy zlým riešením ?  Podľa nás nie
Koľko ľudí poznáte? Desiatky ľudí. Z toho polovica nevyhovuje pohlavím. Zo zvyšku časť nevyhovuje vekom. Zvyšných pár prípadných možných známostí už je obsadených. Koľko ľudí z vašich známych a ich známych ste schopní osloviť? Päť? Desať? Aká je šanca že práve vo vašom dome, alebo vo vašej firme sa nájde niekto, kto vám sedí a tiež hľadá partnerský vzťah? Dosť malá šanca. A možno sa nikdy neprizná, že by ste mali šancu – predsa sa „nehodí“ podsúvať sa niekomu do partie…
Naproti tomu taký inzerát je ako dobre zacielená reklama. Na primeranom mieste sa čestne postavíte a oznámite, že si hľadáte partnera, či partnerku. Na toto miesto prídu ľudia, ktorí sa tiež chcú zoznámiť. Nemusia prekonávať hanbu, rovno sa môžete baviť o podrobnostiach. Cez inzerát máte šancu na oveľa kvalitnejší výber partnera, partnerky. Už slovo výber je dôležité. Predstavte si ženu v strednom veku. Rozvod, šup, a je sama! Idú roky. Nikto sa akosi nenachádza. Je jej trápne podať si inzerát. No ak to spraví, odrazu má na výber z desiatok mužov. Viem, väčšina z pánov by si chcela hlavne užiť. A toho sa naša milá dáma bojí najviac. No ak začne odpovedať, odrazu už nerieši problém zvaný „samota“. Už rieši otázku „s kým sa stretnem dnes“? Myslím, že ten rozdiel je zrejmý. Kto má vzťah, kto si ho vie „zjednať“ naživo, nemusí sa zaoberať inzerátmi. Ale ak máte pocit že vaše dni sú osamelé a neviete, ako to prelomiť, skúste to cez inzerát.

Zoznamka naozaj funguje
Asi hlavným odkazom, ktorý by som vám rád tlmočil je fakt, že zoznamka je účinný spôsob, akým sa dá nájsť vhodný partner a partnerka. A to bez ohľadu na váš vek. Áno, ak ste mladí, nájdete si partnera ľahšie – naživo, či pomocou zoznamky. Čím je človek starší, tým menej „voľných“ rovesníkov má vo svojom okolí. Rozvedený štyridsiatnik či šesťdesiatnik tiež nechce byť sám. Verte, zoznamka vám aj v tomto veku môže nájsť príjemnú partnerku, alebo partnera. Možno máte obavy, že zoznamka je len pre stroskotancov. Možno predpokladáte, že zoznamka je miestom podivínov, bláznov a sexuálnych zvrhlíkov. Tento strach je prirodzený – zoznamka je pre vás možno veľká neznáma. Takpovediac „neznamka“. A človek má z neznámych a nových vecí prirodzený strach.